ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14 : ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ 

Έθιμα και παραδόσεις της Γαλλίας.

To πρόγραμμα έχει ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει τις μαθήτριες και τους μαθητές στον Γαλλικό πολιτισμό, στις βασικές γιορτές και επετείους, στα γαλλικά έθιμα και τις παραδόσεις, αλλά και να προβεί σε διαπολιτισμική προβληματική σχετικά με ομοιότητες και διαφορές στα έθιμα και τις παραδόσεις σε Ελλάδα και Γαλλία. Oι εργασίες των μαθητών είναι αναρτημένες στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.dropbox.com/s/ks7baxqgmt4aljl/TRADITIONS%20FRANCAISES.zip

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13 : ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΙΒΛΟΥ ΝΑΞΟΥ

Νερό: Ανθρώπινο δικαίωμα, κοινωνικό αγαθό ή καταναλωτικό προϊόν;

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

1. Τη δημιουργία γαλλόφωνου βίντεο το οποίο βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό CEO-FIPF, υλοποιήθηκε από τις μαθήτριες και τους μαθητές της Β΄Γυμνασίου και συντονίστηκε από τις Εκπαιδευτικούς κες Ντόρα Λεονταρίδου και Έλενα Χωριανοπούλου.

2. Τη δημιουργία Παρουσίασης με παροιμίες και εκφράσεις με θέμα το νερό στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά που υλοποιήθηκε από τις μαθήτριες και τους μαθητές του Γυμνασίου και συντονίστηκε από τις Εκπαιδευτικούς κες Χριστίνα Γκούμπλια και Ντόρα Λεονταρίδου.

 Νάξος: Τοπικά Προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει τα τοπικά προϊόντα του νησιού στα ελληνικά, γαλλικά και αγγλικά καθώς επίσης και τις παραδοσιακές συνταγές στις τρεις γλώσσες. Για την υλοποίησή του συνεργάστηκαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γυμνασίου Βίβλου και οι Εκπαιδευτικοί Ντόρα Λεονταρίδου και Γκούμπλια Χριστίνα.

Τα παραπάνω προγράμματα παρουσιάστηκαν στην Σχολή Ουρσουλινών σε εκδήλωση στις 14 και 15 Ιουνίου 2013, που οργάνωσε η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Κυκλάδων κα Σπαρτινού και το 2ο Γυμνάσιο Νάξου.

http://gym-vivlou.kyk.sch.gr/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-12 : 20, 50, 53 ΔHMOTIKA ΣXΟΛΕΙΑ ΑθηνΩΝ

ΠΟΛΥ-ΦΩΝΟ

Ηλεκτρονική Σχολική Εφημερίδα – Διασχολικό, Διαθεματικό και Διαπολιτισμικό Πολιτιστικό Πρόγραμμα:http://polyfono.wordpress.com/

« Les aventures d’Ulysse à travers l’art – Οι περιπέτειες του Οδυσσέα μέσω της τέχνης « –

Διασχολικό και Διαθεματικό Πολιτιστικό Πρόγραμμα -Βραβείο Γαλλοφωνίας 2012 – Βραβείο « Αριστεία και Καινοτομία » 2012.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2007-08 : ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΑΔΟΥ ΝΑΞΟΥ

« Γαλλικές πινελιές στο νησί της Αριάδνης- Τouches françaises sur l’île d’Ariane »

Διαθεματικό και Διαπολιτισμικό Πολιτιστικό πρόγραμμα – Βραβείο Γαλλοφωνίας 2008.